Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
pieczeń wieprzowa 50 dag
zielona papryka 12 strąków
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z pomidorami

Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Związać bawełnianą nitką i włożyć do żaroodpornego naczynia, polać kilkoma łyżkami wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 min w temp. 250° C. Zmniejszyć temp. do 175° C i piec jeszcze przez 1 godz. Papryki umyć, oczyścić, prze-kroić wzdłuż. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, dodać paprykę, przesmażyć, oprószyć solą. Pomidory umyć, osuszyć, po-nacinać na krzyż, ułożyć obok pieczeni na 15 min przed końcem pieczenia. Papiyczki dołożyć do pieczeni 5 min przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 24.10.2011 15:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak