Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cienkie pory 800 g
olej 3 łyżki
sól, cukier, pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Pory po grecku

Pory oczyścić, odciąć korzonki, umyć.Następnie pokroić na kawałki,zalać wrzącą wodą i gotować przez około 5 minut,odcedzić wymieszać z olejem i winem, dusić do miękkości.Pod koniec dodać przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.12.2011 18:03
z winem moze byc ciekawie
mic 14.12.2011 18:03
z winem moze byc ciekawie
Emilia22 16.10.2011 10:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak