Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1
olej 0.5 szklanki
czosnek ząbki 8
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól 1 łyzeczka
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 łyżek
majeranek
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka

dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 01.06.2012 15:36
ładnie wygląda
MAR3STA 31.05.2012 10:27
apetyczna golonka
Izabela/bella81 17.10.2011 08:54
pyszna
agnieszka137 16.10.2011 16:35
smaczna ta golonka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak