Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\'Biszkopt\' makowo - kokosowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
kokos 15 dag
mak 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: \'Biszkopt\' makowo - kokosowy

Kroki postępowania

1
Do wysokiego garnka wlewamy 6 białek, które wcześniej starannie odmierzamy, a następnie ubijamy na puch przebijając pod koniec cukrem.
Krok 1 - \'Biszkopt\' makowo - kokosowy foto
2
Do ubitych na sztywno białek wsypujemy mak, kokos, mąkę oraz proszek do pieczenia - mieszamy całość dokładnie łyżką.
Krok 2 - \'Biszkopt\' makowo - kokosowy foto
3
Blaszkę smarujemy tylko od dołu, a następnie wylewamy na nią ciasto i pieczemy 30 minut w temp 180*
Krok 3 - \'Biszkopt\' makowo - kokosowy foto
4
Ciasto to jest lepszą wersją biszkoptu, gdyż ma słodszy i przyjemniejszy jak dla mnie smak.
Krok 4 - \'Biszkopt\' makowo - kokosowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 20.06.2012 20:13
muszę wypróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak