Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy zapiekany z papryką.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
papryka 1 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
ser żółty 3 plastry
kostka rosołowa 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy zapiekany z papryką.

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekany w pół krążki por, poddusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlet schabowy pokroić na porcje, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Na usmażone kotlety nałożyć po łyżce podsmażonej pory z papryką, ułożyć pokrojony żółty ser i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.02.2014 19:53
smaczne miesko
IlonaAlbertos 18.08.2013 14:58
Smaczny kotlecik.
olkaaa 09.08.2013 07:42
super obiad
Iwusia 29.02.2012 23:05
ale smaczny obiadek
Seba 26.01.2012 18:37
pycha
Wacław 24.11.2011 08:52
lubię takie dania !
banditka 25.10.2011 09:26
pyszne
Iwona51
Iwona51 18.10.2011 18:15
smaczny
iziona 16.10.2011 08:07
bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak