Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa - mieszana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
ziemniaki 100 gram
marchew 1 sztuka
zielona chili 1 sztuka
czosnek 2 sztuka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 litr
fasola 450 gram
sól do smaku do smaku
ziarenka smaku drobiowe do smaku
nac pietruszki szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa - mieszana

W średniej wielkości garnku rozgrzewamy oliwę.Kroimy warzywa - cebulę, ziemniaki i marchew w drobne kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę.Dusimy przez ok 3 minuty.Następnie dodajemy pokrojoną chili i zmiażdżony czosnek i dusimy kolejną minutę. Następnie wrzucamy kolendrę i dolewamy wcześniej przygotowany bulion. Wszystko razem gotujemy ok 20 min na średnim ogniu- do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez następne ok 10 min. Gotową zupę przelewamy do wazy lub talerzy posypując odrobiną posiekanej natki pietruszki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.06.2013 18:22
smaczna a dawno nie robiłam
Anna133 16.11.2011 10:03
uwielbiam takie dania jednogarnkowe
Anna133 16.11.2011 10:03
smacznie sie zapowiada
joasia4786 15.10.2011 21:33
fasolki najlepiej różne rodzaje np. perłowej, czerwonej itp.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak