Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 250 g
sos majonezowy 3 łyżki
słodka śmietanka 2 łyżki
seler naciowy 2 łyżki
endywia 200 g
cukier
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pomidorów

Pomidory umyć, sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Śmietankę wymieszać z sosem majonezowym, dodać posiekane listki selera. Endywię oczyścić z zewnętrznych liści,umyć starannie, osączyć. Drobno poszatkować endywię w poprzek główek. Wymieszać z sosem. Pomidory pokroić w kosteczkę i dodać do surówki. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak