Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarkami i gęsią wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 200 g
słonina 150 g
pieczarki 200 g
cebula 100 g
wątróbka z gęsi 500 g
mleko
sól i pieprz
gałka muszkatołowa
imbir
madery 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarkami i gęsią wątróbką

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Do rondla wlać mleko, włożyć do mleka wątróbkę, odstawić na 60 minut. Cebulę podsmażyć z mięsem, skropić wywarem, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać wątróbkę. Wszystko razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa 3 razy. Słoninę częściowo stopić, skwarki wyłożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki. Masę wymieszać z winem, doprawić. Formę nasmarować tłuszczem, przełożyć masę do formy, przekładając skwarkami ze słoniny i pieczarkami. Polać tłuszczem gęsim, przykryć folią i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.04.2012 00:24
dobry
ronald88 16.10.2011 12:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak