Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koniak 50 ml
wywar z drobiu 200 ml
śmietana 30% 200 ml
sól i pieprz
sok z 1/2 cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g
tuńczyk 400 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z ryby

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Tuńczyka osączyć z zalewy i rozetrzeć na gładką masę z koniakiem i koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Do ubitej śmietany dodać masę z tuńczyka, wymieszać. W gorącym wywarze rozpuścić namoczoną wcześniej żelatynę. Odstawić do ostudzenia. Wlać do formy 1/4 galarety, wstawić do lodówki na 30 minut. Masę z tuńczyka wymieszać z 1/2 galarety i przełożyć do formy. Zalać pozostałą galaretą, wstawić do lodówki na 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 02.08.2012 21:31
Ciekawe
noculos 11.01.2012 11:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak