krem poziomkowo-jogurtowy

krem poziomkowo-jogurtowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poziomki

    400 g
  • cukier

    100 g
  • jogurt naturalny

    400 ml
  • cukier puder

    100 g
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • cytryna

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    250 ml
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

żelatynę moczymy w 0.5 szklanki wody
resztę wody musimy zagotować z cukrem kryształem dodajemy poziomki (gotujemy około 5 minut) , następnie miksujemy, łączymy z połową zelatyny, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny.

jogurt mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i resztą soku z cytryny, dodajemy resztę żelatyny, mieszamy, po schłodzeniu mieszamy z pianą ubitą ze śmietany.
kremy wykładamy na zmianę so wysokich kieliszków

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

08.04.2012 19:07
takie smaki uwielbiam...

marcinek

01.04.2012 15:28
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat