Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na wieprzowinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas ogórkowy 0,5 l
śmietana 350 g
sól
włoszczyzna 350 g
kości wieprzowe 1 kg
masło 35 g
ogórki kiszone 0,5 kg
mąka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na wieprzowinie

Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Kości włożyć do zimnej wody, dodać włoszczyznę, zagotować. Zupę gotować na wolnym ogniu. Wywar odcedzić. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok i udusić na maśle do miękkości. Do wywaru dodać uduszone ogórki, odciśnięty sok i kwas ogórkowy. Śmietanę rozmieszać z mąką, obrać od kości mięso, dodać do zupy. Zupę zagotować, dodać koperek suszony, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak