Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z twarogiem i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
ser żółty 15 dag
ser biały 2 plastry
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z twarogiem i żółtym serem

1. Ziemniaki dokładnie czyścimy ( nie obieramy! ), zawijamy w folię aluminiową (matową stroną do środka) i pieczemy w piekarniku. Aż będą miękkie

2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Upieczone ziemniaczki kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ (tak aby zostawić obwolutę ok 0,7-1cm) i mieszamy go z żółtkiem, serem i masełkiem. Doprawiamy do smaku.

4. Ziemniaczki napełniamy gotowym farszem i zapiekamy. Na talerzyku dodatkowo posypujemy je rozdrobionym twarożkiem i natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 28.04.2013 07:50
to musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak