Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
kiełbasa śląska 250 g
czosnek 10 ząbków
cebula 3 sztuki
majeranek do smaku
sól do smanu
pieprz do smaku
bulion 1 szklanla

Przepis i sposób przygotowania na: schab z kiełbasą

w schabie nacinamy otwór ( takiej wielkości, aby zmieściła się tam kiełbasa)
w otwór wkładamy kiełbasę bez skórki
czosnek (2-3 ząbki) rozcieramy z solą, pieprzem i majerankiem, tak przygotowane mięso wkładamy na godzinę do lodówki.
po upływie godziny na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy schab z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, resztę czosnku i bulion,
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez godzinę od czasu do czasu podlewając bulionem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak