schab z kiełbasą

schab z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • kiełbasa śląska

    250 g
  • czosnek

    10 ząbków
  • cebula

    3 sztuki
  • majeranek do smaku

  • sól do smanu

  • pieprz do smaku

  • bulion

    1 szklanla
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w schabie nacinamy otwór ( takiej wielkości, aby zmieściła się tam kiełbasa)
w otwór wkładamy kiełbasę bez skórki
czosnek (2-3 ząbki) rozcieramy z solą, pieprzem i majerankiem, tak przygotowane mięso wkładamy na godzinę do lodówki.
po upływie godziny na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy schab z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, resztę czosnku i bulion,
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez godzinę od czasu do czasu podlewając bulionem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat