Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 2op
kiełbasa 75dag
cebula 3
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę myjemy,zalewamy zimną wodą na całą noc.Na drugi dzień gotujemy fasolkę w tej samej wodzie.Dolewając wodę tak by fasolka była przykryta.Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki i podsmażamy na tłuszczu.Cebulę obieramy,drobno kroimy i dodajemy do kiełbasy.Gdy fasola jest już miękka dodajemy kiełbasę z cebulą.Całość przyprawiamy solą,pieprzem,jarzynką.Dokładnie mieszamy.Na koniec dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego i całość gotujemy 30min na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 16.01.2012 08:36
super
Stenka 22.10.2011 11:02
Bardzo lubie fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak