Krok

original

Oddzielić białka od żółtek. Należy uważać aby w białkach nie znalazły się żółtka ponieważ wtedy białka ciężko się ubijają.

Krok

original

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Podczas ubijania dodajemy małymi porcjami cukier.

Krok

original

Ciągle ubijając dodajemy po 1 żółtku.

Krok

original

Do masy dodajemy mąkę (oba rodzaje) wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.

Krok

original

Masę wylewamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia lub wysypaną bułką tartą. Jeśli biszkopt ma być użyty do przełożenia kremem polecam papier, ponieważ ciasto dużo łatwiej się wyjmuje. Biszkopt pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 30 minut.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    chyba się przepis zdublował...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię ciasta biszkoptowe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !