Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 5 sztuk
jajko 4 sztuki
masło 100 g
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
galaratka 3 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 opakowanie
gorąca 1 szklanka
herbatniki 1 opakowanie
banan 2 sztuli
ananas z puszki 1 poakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

żelatynę rozpuszczamy w letniej wodzie, szklankę dopełniamy gorącą wodą,
galaretki (najlepiej w różnych kolorach) rozpuszczamy w 3 naczyniach wg przepisu na popakowaniu
tężejącą żelatynę łączymy z serkami, jajkami, miękkim masłem, cukrem i cukrem waniliowym i dokładnie ucieramy. masę dzielimy na 3 części
tortownicę wykładamy herbatnikami, na to wykładamy 1 część masy serowej, na niej układamy ananasy, zalewamy tężejącą galaretką, wkładamy do lodówki, gry galaretka stężeje, układamy 2 część masy, brzoskwinie, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki, gdy galaretka stężeje, wkładamy 3 część masy serowej, układamy na niej plasterki bananów i zalewamy 3 galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 01.04.2012 15:30
super
marcinek 01.04.2012 15:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak