Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa portugalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 75 dag
szynka 15 dag
mieszanka ziołowa 1 łyżka
pieprz
cząber
gałka muszkatołowa
goxdziki
rosół z kurczaka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa portugalska

Dynię oczyścić, miąższ pokroić w plastry grubości 1 cm. Wtożyć do rondla, zalać 2 szklankami wody. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 30 min. Szynkę pokroić w paseczki Gdy kawałki dyni będą miękkie i prawie przezroczyste, dodać bulion, przyprawy i szynkę. Gotować 10 min. Zupę podajemy bardzo gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.11.2011 23:03
Interesująca zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak