Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń serowy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
jajko 4 sztuki
pieczarki 15 dag
olej 2 łyżki
sól
pieprz
orzechy włoskie 10 dag
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń serowy z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki Olej rozgrzać, przesmażyć pieczarki. Orzechy grubo posiekać. Przygotować masę jajeczno-mleczną jak w przepisie podstawowym. Do masy jajecznej, stale ubijając, dodać pieczarki, orzechy i ser. Przyprawić solą i pieprzem. Przelać do natłuszczonej formy. Dalej postępować jak w przepisie podstawowym. Zapiekać przez ok. 25 min w temp. 200° C. Gotowy budyń ozdobić winogronami i orzechami. Podawać jako gorącą przystawkę lub lekkie danie kolacyjne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 08.01.2013 20:48
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak