Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny sznycel z piersi indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 2 plasterki
cebula 2 sztuki
jabłka 5 sztuk
margaryna 2 łyżki
białe wino 3 łyżki
olej 2 łyżki
mąka
sól
pieprz
cukier
indyk 4 sznycle
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny sznycel z piersi indyka

Cebule i jabłka obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasien-• ne. Boczek, cebule i jedno jabłko pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka, dodać łyżkę margaryny, dusić przez około 5 minut. Mięso rozbić tłuczkiem, posypać solą I pieprzem. Ja-• błeczny farsz wymieszać z tartym serem, wyłożyć na sznycle. Każdy kotlet złożyć na pćł, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką. Resztę jabłek pokroić w grubą kostkę. Łyżkę margary-• ny rozgrzać w tym samym rondlu, dodać Jabłka, wino, cukier, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem, aż jabłka się rozpadną. Olej dobrze rozgrzać na patelni. Sznycle smażyć przez • 6-8 minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z musem jabłkowym oraz podsmażonymi ziemniakami posypanymi natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak