Krok

original

Do mąki dodajemy jajko, sól oraz ciepłą, przegotowaną wodę – zagniatamy ciasto, które następnie dokładnie wałkujemy i wycinamy z niego duże krążki (np opakowaniem po śmietanie lub jogurcie, które ma szeroką górę, ponieważ krążek musi być dość wielki by zmieściła się do niego śliwka:).

Krok

original

Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki i wyjmujemy z nich pestki, na każdym z krążków układamy na środku pół śliwki i zlepiamy pierogi,

Krok

original

Pierogi gotujemy do miękkośći przez ok 5-6 minut od chwili wypłynięcia na wierzch.

Krok

original

Pierogi polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliwki mogą być...ale wolę z malinkami...
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ziutula-kaszubka - specjalnie dla Ciebie zaraz dodam przepis na pierogi z malinkami, gdyż wiem jak je uwielbiasz:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !