Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowo – miętowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
mięta liście 2 gałązki
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
woda 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowo – miętowy

Kroki postępowania

1
Obrane jabłka kroimy w drobną kostkę, a nastepnie gotujemy z dodatkiem mięty, cukru, soku z cytryny i 1,5 szklanki wody.
Krok 1 - Kisiel jabłkowo – miętowy foto
2
w reszcie wody mieszamy mąkę, którą wlewamy do gotujących się owoców (wcześniej wyjmujemy gałązki mięty) - dokładnie mieszamy do czasu aż zgęstnieje.
Krok 2 - Kisiel jabłkowo – miętowy foto
3
Kisiel możemy podawać zarówno na ciepło jak i schłodzony.
Krok 3 - Kisiel jabłkowo – miętowy foto
4
W wersji na zimno jest bardzo orzeźwiający dzięki posmaku mięty.
Krok 4 - Kisiel jabłkowo – miętowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 05.02.2012 21:31
ciekawe połączenie
Weronika_eM 15.10.2011 22:22
smaczny kisielek
rjustysia 15.10.2011 13:34
Fantastyczny przepis :) bardzo ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak