Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z pieprzem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 kostki
mąka pszenna 1 łyżka
olej 2-3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pieprzem

Pieprz utłuc lekko w moździerzu, obtoczyć w nim kostki ryby i wstawić na 30 min do lodówki. Następnie rybę posolić i upiec na grillu lub obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 07.01.2011 16:25
bez pieprzenia też chętnie zjem rybkę
Babciagramolka 19.12.2010 08:31
Czasem najprostsze przepisy sa najlepsze
rakow2
rakow2 03.10.2010 15:46
może być inna ryba z pieprzem czy mintaj ma wyłączność?
Barbara55 18.08.2010 14:48
lubię ryby, tylko mintaj jest trochę za suchy
noculos 21.06.2010 19:05
Bardzo lubie ryby, ten przepis na mintaja jest bardzo dobry, bo prosty i szybki. Oprócz tego napewno świetnie smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak