Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 3 kg
Sól ziołowa jodowana Prymat 1,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni

1. Dynię obieramy i kroimy na kawałeczki. Gotujemy w osolonym wrzątku.

2. Gdy będzie już miękka, odcedzamy i rozgniatamy. Dodajemy masło oraz odrobinę soli ziołowe i mieszamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Idealne rozwiązanie w zamian za ziemniaczki, do tego mniej kaloryczne :)

SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.01.2013 14:36
Ciekawe
TEtalicha 21.12.2012 21:57
fajny pomysł, niestety nigdy nie robiłam i nie jadłam
kasiek 19.10.2012 13:16
fajnie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak