Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z dynią i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 150 gram
papryka zielona 1/2 sztuki
ser feta 200
śmietana 1 łyżka
jaja 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
tymianek do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
mąka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dynią i papryką

1. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów nacinamy ok 1cm od brzegów aby podstała ramka.

2. Powstałą ramkę smarujemy rozmąconym jajkiem.

3. Do śmietany dodajemy przyprawy, każdy środeczek kwadratu smarujemy powstałym rozczynem.

4. Dynię obieramy i kroimy w plastry o grubości ok 2,5cm i układamy je na śmietanie.

5. Paprykę kroimy w cienkie plasterki długości ok 3 cm i układamy na cieście.

6. Ser feta kruszymy i posypujemy nim kwadraciki, całość posypujemy przyprawami.

7. Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok 20-25 minut aż kwadraciki się zarumienią a ser delikatnie roztopi.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.04.2013 07:11
Super ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak