Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z wątróbką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
kurki 25 dag
cebule 3 sztuki
olej 4 łyzki
bulion drobiowy 3/4 szklanki
szałwia 1/2 peczka
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z wątróbką drobiową

Kurki oczyścić, szybko opłukać na sicie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Wątróbki umyć, osuszyć. Listki szałwii opłukać, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w talarki. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, smażyć na średnim ogniu 10 min. Wątróbki oprószyć mąką. 3 łyżki oleju rozgrzać i w rondelku, obsmażyć I wątróbki. Wyjąć z rondla, i oprószyć solą i pieprzem. Do tego samego ron- i delka włożyć kurki, sma-1 żyć przez 5 min, mieszając I od czasu do czasu. Przyprawić solą i pieprzemJ Bulion wlać do kurek, gotować grzyby przez 3 min. Dodać zasmażkę, zagotować. Wątróbki i listki szałwii dodać do kurek, podgrzewać jeszcze przez ok. 1 min. Na końcu dołożyć prze-smażoną cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.10.2011 09:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak