Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pistacjowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody pistacjowe 8 kulka
bakalie 15 dag
listek mięty
gorzka czekolada 1 tabliczka
śmietana 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
LIKIER CZEKOLADOWY 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pistacjowy

Czekoladę i masło rozpuścić, śmietanę zagotować z cukrem dodać do czekolady. Wymieszać dodając likier. Sos nalać na talerz, położyć 2 kulki lodów, posypać bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak