Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort piętrowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
jajko 7
cukier 20 dag
cukier waniliowy
woda 4 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort piętrowy

Na krem: mrożone truskawki 50 dag, 4 łyżki cukru, śmietana 1/2 litra, 2 łyżki żelatyny.
Upieczone biszkopty przekroić na 3 części. Dolne posmarować dżemem następnie białym kremem. Wierzch oraz boki posmarować kremem. Mniejszy biszkopt położyć na większy. Ozdobić kremem, przybrać cukierkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak