Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo kilka kromek
cukinia 1 mała
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z cukinią

Pieczywo (chleb lub bułkę pszenną), kroimy na cienkie kawałki, które smarujemy czerwonym pesto zmieszanym z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Zapiekamy na grillu lub w piekarniku z obu stron, aż będzie chrupiące. W czasie, gdy pieczywo się piecze, dokładnie myjemy cukinię, wydrążamy miękki miąższ, kroimy wzdłuż na kilka części, a następnie na cieniutkie plasterki. Dodajemy trochę posiekanej bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i olejem arganowym. Na ciepłe pieczywo nakładamy cukinię, dekorujemy całymi listkami bazylii i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.10.2012 22:27
super
Wacław 03.04.2012 09:26
wyśmienite danie :-)
pacpaw 22.01.2012 20:06
świetna wariacja bruschettowa
gusia1000 12.01.2012 00:54
Pycha.
pioge7 15.10.2011 08:30
ciekawe :D
owocówka 15.10.2011 08:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak