Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka w makaronie ryżowym z papryka i groszkiem cukrowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dag
papryka żółta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
sos sojowy
sos chili Tao-Tao
sól do smaku
groszek cukrowy 4 szt
makaron ryżowy 1/2 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w makaronie ryżowym z papryka i groszkiem cukrowym

Makaron ryżowy wkładamy do miski z gorąca osoloną wodą nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie odcedzamy . Papryki kroimy w kostkę . Mieso gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ,następnie kroimy je w małe kawałki . Groszek gotujemy w wodzie z miesem .wrzucamy go pod koniec gotowania na ok 5 min . Wykładamy na talerz makaron ,dodajemy paprykę doprawiamy sosem chili .Na środek kładziemy mięsko po bokach groszek ,kropimy sosem sojowym .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 15.10.2011 17:30
super danie
Monika111 15.10.2011 08:59
fajny przepis :)
owocówka 15.10.2011 08:18
dobre
iwa643 15.10.2011 06:22
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak