Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 szt
seler 100 gram
pieczarki 150 gram
bułki czerstwe 2 szt
jajko 1 szt
majeranek do smaku
tymianek do dmaku
olej do posmarowania
cebula 2 sztuki
margaryna 200 gram
marchew 100 gram
mięso mielone 150 gram
kminek do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kapusta

Umytą kapustę gotować w osolonej wodzie około 15 min,wyjąć,osączyć.Pieczarki,cebulę,marchew,seler pokroić i udusić na margarynie.Bułki namoczyć w wodzie.Mięso ,jajko,przyprawy i odciśniętą bułkę dobrze wymieszać,dodać do warzyw i jeszcze chwilę dusić.Z kapusty wyciąć głąb,wybrać wewnętrzne liście.Kapustę napełnić przygotowaną masą,przykryć liśćmi.Duży kawałek foli aluminiowej posmarować olejem.Owinąć kapustę folią,dobrze zacisnąć brzegi włożyć do nagrzanego piekarnika na około 40 min.Otworzyć folię i przypiec następnie 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.03.2014 09:56
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 31.07.2013 06:49
jeszcze tak nie próbowałam
Iwusia 02.01.2013 23:44
fajny przepis :)
Beata23 27.12.2012 12:14
ciekawe połączenie
Bernadeta1 16.09.2012 12:57
ciekawy przepis
Bożena13 17.07.2012 09:46
bardzo fajny pomysł;))
Dorota59 20.04.2012 17:59
interesujące
Wafelek2601 13.01.2012 09:34
świetny pomysł
gosia561 13.01.2012 00:45
jeszcze nie nadziewałam
RenataZ-et 19.10.2011 23:08
podoba mi się ten pomysł
mirosława4 19.10.2011 17:09
ciekawe danie
Ania67 17.10.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak