Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane kapelusze pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
czosnek posiekany 3 ząbki
tymianek 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
estragon 1 łyżeczka
natka pietruszki
cytryna 1 plasterek
ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz
wino białe wytrawne 1 szklanka
pieczarki 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane kapelusze pieczarek

Oliwę rozgrzewamy w rondelku wkładamy czosnek i cebulę i smażymy razem przez 5 min w tym czasie kilkakrotnie mieszamy, dodajemy kapelusze pieczarek dokładnie oczyszczonych posypujemy pieprzem i solą,posypujemy ziołami,dodajemy liść laurowy pietruszkę i cytrynę,dokładnie mieszamy wlewamy wino i ocet przykrywamy i gotujemy przez 10 min na średnim ogniu.Zdejmujemy pokrywkę i zostawiamy pieczarki w rondlu do ostygnięcia.Podajemy jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.10.2011 04:15
super
stokrotka 14.10.2011 23:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak