Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z papryki i pieczonej wołowiny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka posiekana 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1 szt
ocet winny 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
sałata rzymska
wołowina pieczeniowa 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z papryki i pieczonej wołowiny

Plastry wołowiny pieczonej o grubości pół centymetra kroimy w paski,dodajemy posiekaną szalotkę,natkę pietruszki i paprykę oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski mieszamy,wlewamy oliwę i mieszamy,następnie doprawiamy do smaku,dodajemy estragon i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Liście sałaty układamy na talerzu i wykładamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.10.2011 04:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak