Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 3-4 kg
słonina 15 dag
olej 2 łyżka
suszone śliwki 20 dag
sól do smaku
jabłko 2
ananas 2-3 plaster
masło 2 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony indyk

Tuńczyk natrzeć przyprawami, słoninę pociąć, do środka indyka włożyć owoce, piec w temp. 180 stopni C. Polewać olejem z blachy, dodać ananasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak