Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki z ciasta francuskiego z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
płatki migdałowe
dżem jabłkowy 1 słoik
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki z ciasta francuskiego z migdałami

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty.
Na każdym kładziemy łyzke jabłek i składamy na pół w trójkąty, sklejając.
Poduszeczki przenosimy na blachę.
Do miseczki wbijamy jajko, roztrzepujemy, jajkiem smarujemy poduszeczki i obsypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy ok 20 min.
Studzimy.
posypujemy pudrem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak