Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki mojej Mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło klarowane do smażenia 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 0,25 szklanki
grzyby 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki mojej Mamy

do każdej bułeczki odcinamy wierzch, wydrążamy, wnętrze każdej bułeczki skrapiamy mlekiem,
grzyby szatkujemy (jeśli to grzyby leśne trzeba je obgotować) i dusimy na maśle z dodatkiem cebuli. doprawiamy i faszerujemy bułeczki.
następnie posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 13.04.2012 20:10
SUPER
Justyna Jussstiii 18.10.2011 19:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak