Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki o smaku migdałowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/4 litra
tłuszcz 12 dag
mąka pszenna 1/4 kg
cukier puder 1 kg
olejek migdałowy 1 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kulki o smaku migdałowym

Wodę zagotować z tłuszczem. Do gotującej się wody dodać mąkę i mieszać kilka minut. Gdy masa zacznie odchodzić od łyżki i brzegów garnka wyjmujemy ją . Gdy masa ostygnie dodajemy 1 kg cukru pudru i wyrabiamy jak każde ciasto .Cukier puder dodajemy po garści lub dwóch aż zużyjemy cały kilogram Na koniec dodajemy olejek migdałowy Teraz możemy formować kulki i obtaczamy je w kakale w taki oto sposób mamy coś słodkiego ))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.04.2013 13:59
fantastyczne
Sylwia56
Sylwia56 23.01.2012 21:27
też takie robię
Jolanta40 01.01.2012 18:50
bardzo fajne
joanna2114 16.12.2011 16:20
w sam raz na imprezę dzieciecą
octo 14.10.2011 19:49
szybko:) łatwo i słodko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak