Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście francuskiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ciasto francuskie 4 kawałki
pieczarki 30 dag
cebula 1 średnia
boczek 8 plastrów
jaja 2 sztuki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście francuskiem

1. Piersi z kurczaka kroimy w szerokie ale płaskie plastry tak aby wyszły ok 4 kawałki, przyprawiamy do smaku.

2. Pieczarki myjemy i obieramy, kroimy w kawałki, cebulkę siekamy i wszystko razem podsmażamy na patelni, doprawiamy do smaku.

3. Ciasto francuskie rozwałkujemy i kroimy na 4 płaty, przy krawędziach przycinamy tak aby powstały paski.

4. Na środku kładziemy pierś z kurczaka, pieczarki z cebulką i odrobinę żółtego sera i boczek.

5. Płaty zawijamy tak aby z pasków zapleść warkocz.

6. Oddzielamy białko od żółtka, białko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto francuskie.

7. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 25-30minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.12.2013 20:54
super propozycja
babi17 19.02.2013 17:54
fajny ten kurczak
alaaa 01.11.2012 10:08
zdecydowanie moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak