Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rodzynkami i suszonymi morelami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5- 2 szklanki
mleko 1-1,5 szklanki
drożdże 4-5 dag
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
rodzynki 5 dag
suszone morele 5 dag
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rodzynkami i suszonymi morelami

Drożdże rozrobić z cukrem i odrobiną mleka. Odstawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosły( przykryć ściereczką). Mąkę wymieszać z posiekanymi drobno morelami i rodzynkami, następnie dodać jajka, drożdżowy rozczyn i mleko. Wyrobić dość gęste ciasto. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor. Racuchy można podawać ze śmietaną lub z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.01.2014 13:02
świetny pomysł
Wafelek2601 18.06.2013 22:44
Dla mnie super
Juleczka20 12.11.2011 07:27
super
MAŁY 13.04.2011 09:11
takie lubię
Neetka90 05.04.2011 18:51
pycha
Iwusia 27.06.2010 11:06
super !
bernika 26.06.2010 23:25
proste polaczenie ale jakei smaczne.
sylwiachmiel 26.06.2010 09:22
popularny przepis na pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak