Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 szt.
marchew 4 szt
ogórek kiszony 4 szt.
koncentrat pomidorowy 1
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek.

Kroki postępowania

1
Boczek pokroiłam na paseczki i wytopiłam skwarki.
Krok 1 - Bigos z pieczarek. foto
2
Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na tłuszczu wytopionego z boczku. Przyprawiłam kucharkiem.
Krok 2 - Bigos z pieczarek. foto
3
Cebulę dodałam do boczku, a na pozostały tłuszcz dałam marchew startą na tarce i ogórki pokrojone w paseczki. Podsmażałam podlewają c wodą.
Krok 3 - Bigos z pieczarek. foto
4
Pieczarki podsmażyłam na oleju.
Krok 4 - Bigos z pieczarek. foto
5
Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku i włożyć na ogień.
Krok 5 - Bigos z pieczarek. foto
6
Dodać koncentrat pomidorowy.
Krok 6 - Bigos z pieczarek. foto
7
Podawać z pieczywem lub ryżem.
Krok 7 - Bigos z pieczarek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 28.08.2013 17:14
ciekawy przepis
Izabela/bella81 19.11.2012 08:44
Taki bigosik robi moja babcia i teraz ja :)
pacpaw 18.11.2012 14:03
bigos bez grama kapusty, a pomimo tego nic mu nie brakuje. Świetny autorski przepis
manaika 21.07.2012 22:32
ciekawe
kasienka23 19.10.2011 09:05
pycha
Beatris 15.10.2011 10:51
Uwielbiam taki bigosik. Wg mnie jest lepszy od tradycyjnego z kapusty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak