Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa treściwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 40 dkg
wołowina 40 dkg
boczek wędzony 25 dkg
kiełbasa 20 dkg
ogórki kiszone 5 szt
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy 3,4 szkl
cebula 2 szt
śmietana 200 ml
sól
papryka
pieprz
masło 1 łyż
mąka 1 łyż
woda 1 l
wino wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa treściwa

z wołowiny włoszczyzny i cebuli oraz wody gotujemy bulion. Przecedzamy warzywa. Następnie dodac pokrojona w paski wołowinę i podsmażony schab pokrojony w paseczki. Gotujemy do miękkości. Na smalcu smazymy pokorjony w kostke boczek i kiełbasę. Dodajemy do pozostałych składników oraz dodajemy pokrojone w kostkę ogórki gotujemy i mieszamy z koncentratem doprawimy do smaku i gotujemy wszystko jeszcze 15 min zaprawiamy mąką i śmietaną przed samym końcem dodajemy wino i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak