Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z robalem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
mięso mielone 250 g
cebula 2 sztuki
chleb 2-3 kromki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
mleko 1 szklanka
woda 1 litr
koncentrak pomidorowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z robalem

Ziemniaki obrać, wydrążyć na wylot, obgotować 10 minut w nie osolonej wodzie, wystudzić.

Chlebek namoczyć w mleku, odcisnąć.

Mięso, chleb, jajko, jedną podsmażoną cebulę (druga będzie potrzebna do sosu) i przyprawy dokładnie wymieszać (jak na mielone).

Tak powstałą masą nadziać ziemniaki.

Ułożyć ziemniaki w rondlu, przykryć je wodą, dodać kostkę bulionową, pokrojoną w kostkę cebulę, dusić 45 min na małym ogniu, delikatnie mieszając, żeby ziemniaki się nie rozpadły.

Na koniec dodać koncentrat i dusić jeszcze 10 minut i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 26.09.2012 14:18
ciekawe
KLEO 25.04.2012 15:25
świetn nazwa i pyszne danie
Aneta41 24.04.2012 14:59
ciekawa ta nazwa;)
Papryczka 21.03.2012 18:02
ale nazwa:)
marcinek 17.01.2012 14:06
He he nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak