Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatouille owocowo-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 10 dag
por
pomidory 2 sztuki
jabłka 3 sztuki
grzyby 20 dag
sos sojowy 2 łyzki
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
sól
pieprz
koperek 2 łyżki
wino 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatouille owocowo-grzybowe

Por i paprykę oczyścić, umyć. Por pokroić w krążki, paprykę na kwadraciki. Pomidory i cukinię umyć. Pomidory pokroić w kawałki, cukinię razem ze skórką na cienkie plasterki. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokroić. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać por, smażyć przez 2-3 min. Dołożyć jabłka i grzyby, przesmażyć. Paprykę i cukinię wrzucić do rondla, dusić mieszając ok. 15 min. Dodać pomidory, zieleninę i sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wino wlać do potrawy, dusić jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak