Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kluseczkami szpinakowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
mięso z rosołu
marchewka z rosołu
mąka pszenna
jajko 2 szt
mleko
oliwa
szpinak mrożony 1 oakowanie
czosnek 2-3 ząbki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kluseczkami szpinakowymi

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Smażymy naleśniki a następnie zwijamy w ruloniki i kroimy w paseczki.

Mięso z rosołu rozdrabniamy, marchewkę kroimy w kawałki.

Na każdy talerz nakładamy porcję szpinakowych klusek, mięsa i marchewki a następnie zalewamy gorącym rosołem i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.01.2014 10:09
inne i smaczne
Beata73 18.12.2013 09:10
rewelacyjne!!!!
novita23 21.10.2011 15:09
ciekawe
novita23 21.10.2011 15:09
ciekawe
pacpaw 14.10.2011 18:55
piękne kolory. Świetne szczególnie w taką jesienna pogodę
mikrusiak 14.10.2011 16:46
ładnie \"wykonane\"...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak