Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka wiejska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 40 dag
pomidory 40 dag
kwaśna śmietana 3/4 pojemnika
mleko 1,5 szklanki
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyzka
mąka 1 łyżka
granulowany rosół 2 łyżeczki
pikle 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wiejska

Pikle osączyć, zalewę pozostawić. Tłuszcz rozgrzać w rondlu, zasmażyć na nim mąkę. Wlać mleko, zalewę z pikli i szklankę wody. Zagotować, wsypać rosół, pozostawić 5 minut na małym ogniu. Kiełbasę najpierw obrać ze skórki, a następnie pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki (np. w paseczki). Cebulę obrać, pokroić w dużą kostkę. Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na połówki. Usunąć pestki, miąższ pokroić na cząstki. Osączone pikle pokroić na małe kawałki. Olej mocno rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim cebulę i kiełbasę. Dodać pikle * pomidory, smażyć razem jeszcze przez chwilę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.10.2011 16:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak