Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z cukinii z kluseczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
natka 1/2 pęczka
kwaśna śmietana 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
rosół 3 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
twaróg 10 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z cukinii z kluseczkami

Cukinię oczyścić, umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Utrzeć na grubej tarce 10 dag cukinii, resztę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym tłuszczu. Dodać po* krojoną w kostkę cukinię, podsmażyć razem. Zalać dwiema szklankami wody, zagotować, wymieszać z rosołem. Gotować na małym ogniu 8-10 minut. Pomidory oczyścić, wykroić nasadę ogonków, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Zieleninę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, posiekać.Twaróg wymieszać z zieleniną. Z masy uformować osiem kluseczek (najlepiej wyciąć je dwiema lekko zwilżonymi łyżeczkami). Zupę zmiksować w wysokim naczyniu, wymieszać z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Wrzucić startą cukinię i pomidory, podgrzewać razem około minuty. Podawać z kluseczkami serowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak