Płatkowe kotleciki

Płatkowe kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • płatki kukurydziane

  • sól, pieprz

    do smaku
  • schab

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżeli kotlety robimy ze schabu to kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, a jeżeli z piersi kurczaka to kroimy pod skosem, nie musimy rozbijać.
Solimy i pieprzymy.
Jajka roztrzepujemy, możemy je posolić.
Na talerz wsypujemy mąkę, płatki kukurydziane lekko zgniatamy i dodajemy jedną łyżkę mąki, lekko mieszamy.
Mięso oprószamy w mące, jajku a następnie panierujemy w płatkach.
Smażymy na oleju tak aby płatki się nie przypaliły, a mięso nie było surowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

13.10.2010 19:47
Super wyglądają!

wedith1

15.07.2010 08:20
Bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat