Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflowe rożki z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier puder 6 łyżek
mleko w proszku 6 łyzek
olejek migdałowy
wiórki czekoladowe
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Waflowe rożki z kremem

Andruty pokroić w kwadraty (10 x 10 kratek). Wron-delku zagotować wodę,wafle zwilżać nad parą. Kiedy zmiękną, zwijać je w rożki. Przygotować krem: masło utrzeć w misce z cukrem pudrem i mlekiem w proszku na puszystą, jednolitą masę. Dodać olejek migdałowy. Gotowym kremem napełnić rożki, udekorować wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak