Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- ostry dyniowo- jabłkowy dżemik na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 mała (około 1 kg po obraniu)
cukier 3 czubate łyżki
chili Prymat 1 łyżeczka
jabłko 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- ostry dyniowo- jabłkowy dżemik na zimę

Z dyni usuwamy ziarenka i miękki miąższ, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Dusimy razem pod przykryciem (możemy dodać odrobinę wody) aż dynia i jabłko zaczną się rozpadać. Rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy cukier i chilli i dokładnie mieszamy. Wkładamy do słoiczków, pasteryzujemy około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 24.05.2012 09:45
ciekawe
gusia1000 12.01.2012 00:53
Na pewno dobry.
IKrakowianka 03.01.2012 19:32
super! chętnie skorzystam z przepisu
Sarenka 09.12.2011 08:05
Robiłam podobnie mus - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak