Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 50 dag
śmietana kremówka 1/2
makaron cannekkoni 8 rurek
cebula 1 sztuka
mleko 1 szklanka
parmezan 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
gałka muszkatołowa
sól
pipeprz
twaróg 25 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z serem

Brokuły oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie (5 minut). 1/3 różyczek posiekać, resztę przełożyć do żaroodpornej formy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Twarożek wymieszać ze śmietaną, jajkiem, cebulą i posiekanymi brokułami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę twarogową przełożyć do szprycki, napełnić nią rurki ca*, nelloni, położyć na brokułach. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć na nim mąkę. Dolać mleko, zagotować nie przerywając mieszania. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni polać sosem, posypać parmezanem. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak