Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 1 gruby plaster
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z boczkiem

Kroki postępowania

1
Szynkę naciąć w środku. Do środka włożyć boczek i obrany, pokrojony w grube plasterki czosnek.
Krok 1 - Szynka z boczkiem foto
2
Mięso obsypać z obu stron solą i przyprawą do wieprzowiny, kłaść na rozgrzany olej i zrumienić z obu stron.
Krok 2 - Szynka z boczkiem foto
3
Mięso zalać 3-4 szklankami wody, dodać kostkę mięsną i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Szynka z boczkiem foto
4
Jak będzie miękkie, odparować resztę wody i zrumienić mięso ponownie.
Krok 4 - Szynka z boczkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 14.10.2011 20:35
lubię taką
BernadettaP 14.10.2011 14:21
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak